22 mars 2015
18:15

Jitex Mölndal BK U

Referat: Lindome GIF DJ - Jitex Mölndal BK U

Match nummer två denna helgen och vi började med att reflektera över gårdagen där vi trots förlusten gör en bra insats, dock några tankar på vad vi kan göra bättre och det skulle visa sig vara nyttigt även idag.
Vi startade ju försiktigt igår men idag var det tvärt om, vi tar kommandot direkt och på en riktigt fin djupledspassning springer vi igenom och placerar bollen i målvaktens bortre hörn, ledning 1-0 efter 3 1/2 minut!
Det ger oss energi och vi har en bra period med fint spel och många bra kombinationer framåt som ger oss en del fina lägen, dock får vi inte riktigt till sista skottet på mål. Lindome jobbar sig in i matchen efter hand och matchen blir jämn med chanser åt båda hållen men ledningen står sig till pausen.
Lite som matchen i lördags så sätter de en hög press på vår backlinje när vi har bollen och vi hittar inte alltid fram med bollarna till mittfältet och vi pratar om att försöka hitta våra forwards lite oftare direkt från backlinjen. Det lyckas vi bättre med i andra halvlek och vi får ett mer varierat spel i andra halvlek och vi blir inte lika stressade i backlinjen.
Matchen är fortsatt jämn och spelas i ett högt bra tempo. Vi har några riktigt bra chanser även under denna halvleken men Lindome ställer om snabbt till anfall när de får tag i bollen. Vid ett tillfälle förlorar vi boll högt på vår planhalva och via en snabb omställning hittar de in med bollen i vårt straffområde och vi får inte bort den utan Lindome kan få en tå på bollen och peta in 1-1.
Men tjejerna ger sig inte och efter flera bra lägen kan vi till slut sätta 2-1 på ett långskott rakt upp i krysset.
En jämn och bra match där båda lagen har övertag under delar av matchen men sett till klara målchanser så är det inte orättvist att vi vinner idag. Två bra insatser under helgen och det var skönt att få vända gårdagens förlust till vinst idag, bra spelat tjejer!